De ce este important să avem o casă curată?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Unul dintre cele mai plăcute sentimente este acela de a ne întoarce zi de zi acasă, acolo unde este curățenie, ordine și unde suntem înconjurați doar de lucrurile care ne aduc bucurie. Probabil mulți dintre noi știm cât de considerabile sunt eforturile pe care le facem pentru ne menține locuința curată în fiecare zi și cât de dificil este adesea să ne găsim motivația pentru a face ordine.

Cu toate că este greu să fim perseverenți în a ne menține casele curate și ordonate, este foarte important să nu abandonăm rutina săptămânală de curățare a întregii locuințe. În rândurile de mai jos, vă prezentăm câteva dintre motivele și avantajele de a locui într-o casă mereu curată, astfel încât, de fiecare dată când simțiți că mai bine mai leneviți un pic în loc să faceți curat, să reușiți să vă fixați gândurile și eforturile asupra obiectivului. 

O locuință curată favorizează concentrarea. Cu siguranță vi s-a întâmplat să nu vă puteți concentra asupra cărții pe care o citiți sau asupra textului pe care doriți să îl scrieți doar pentru că știți că în chiuvetă sunt vase murdare sau în camera de zi este dezordine. Dezordinea și murdăria generează un fel de stres inconștient, care ne împiedică să ne concentrăm atenția asupra altor lucruri. O casă curată ar putea fi sinonim cu o minte lipsită de griji. Dacă veți lucra într-un mediu impecabil, atât acasă cât și la serviciu, veți observa că sunteți mult mai productivi. Pentru o curățenie și prospețime de lungă durată, puteți folosi Asevi Profesional Detergent pentru pardoseli Mio, cu o formulă concentrată și un parfum intens.

O casă curată vă îmbunătățește viața socială. Cu siguranță, mulți dintre noi am suferit adevărate atacuri de panică atunci când am primit vizite neașteptate și casa noastră arată ca după război. Cei care au obiceiuri bune în ceea ce privește curățarea casei, pot primi vizite neașteptate tot timpul, fiind mereu relaxați, cu zâmbetul pe buze și gata să pregătească cea mai bună cafea din lume. În schimb, când suntem măcinați de faptul că ne întâmpinăm vizitatorii neașteptați în praf și dezordine, de abia așteptăm să închidem ușa în urma lor. Pentru că sentimentul de a fi o gazdă a unei case curate și primitoare este unul tare frumos, va trebui să adoptați un program zilnic de curățenie.

Curățenia zilnică înseamnă de fapt economie de timp. Dacă în fiecare zi veți petrece 15 minute făcând curat sau efectuând câteva sarcini simple, veți petrece mai puțin timp la sfârșit de săptămână, atunci când faceți o curățenie mai amănunțită. Puteți încorpora mici sarcini de curățare în rutina de zi cu zi pentru a scăpa de câteva dintre sarcini și pentru a evita să petreceți ore în șir la sfârșit de săptămână. De exemplu, puteți curăța chiuveta imediat după ce vă spălați pe dinți sau puteți spăla vase în timp ce gătiți. De asemenea, într-o locuință curată sunt puține șanse să vă pierdeți lucrurile, deoarece acestea vor fi foarte vizibile și la îndemână.

O rutină de curățenie prelungește viața aparatelor casnice și a mobilierului. Dacă veți face o curățenie foarte amănunțită cel puțin de două ori pe an – deși este recomandat să faceți o curățare minuțioasă la fiecare schimbare de sezon – veți prelungi viața pieselor de mobilier și a echipamentelor de uz casnic. Practic, un program de curățenie amănunțită presupune să dați la o parte fiecare lucru, să curățați sub canapele, după calorifere, sub comode, îndepărtând praful și murdăria. Astfel, evitați ca piesele de mobilier și echipamentele să fie afectate de praf și bacterii. Optați pentru produse de curățenie profesionale când faceți o astfel de curățare minuțioasă, așa cum este Asevi Profesional Gerpostar, un detergent fără leșie, care curăță și dezinfectează toate suprafețele lavabile.

În cele din urmă, modalitatea în care avem grijă de casele noastre este o simplă reflectare a modalității în care ne tratăm pe noi înșine. O casă ordonată ne influențează starea de spirit, ne menține optimiști și cu mintea limpede pentru a ne atinge obiectivele în fiecare zi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *