De ce este recomandat să facem curățenie regulată în locuințele noastre?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cei mai mulți dintre noi avem un sentiment de bine, de relaxare și de satisfacție atunci când ne întoarcem acasă și știm că am lăsat totul în ordine și deplină curățenie. Este adevărat, trebuie să depunem o cantitate considerabilă de efort pentru a ne menține casa curată, dar și avantajele care vin odată cu ordinea și curățenia nu sunt deloc puține la număr. În plus, dacă ne facem un obicei din a ne menține casa curată, întotdeauna vom ști că ne întoarcem într-un loc plăcut și relaxant și că nu este nicio problemă să primim vizite neașteptate. Dar acestea nu sunt singurele beneficii.

Ar trebui să privim și spre partea opusă și, vom vedea că statul într-o casă dezorganizată și prăfuită transmite un sentiment de haos și disconfort. Pentru ca sarcinile domestice să nu pară o povară, curățarea și organizarea ar trebui să fie privite ca pe un ritual și, foarte bine ar fi să implicați toți membrii familiei în procesul de curățare a casei. Mai jos sunt câteva motive pentru care este atât de important să locuiți tot timpul într-o casă curată și ordonată:

O casă curată înseamnă mai puțini germeni. Germenii suprimă sistemul imunitar, conducând astfel la declanșarea multor simptome și apariția unora dintre cele mai neplăcute boli. Cu toate acestea, prin curățarea continuă a casei cu un dezinfectant de calitate, puteți ucide până la 98% din germenii zilnici și, de asemenea, vă veți menține familia sănătoasă. O soluție universală eficientă pe bază de dezinfectant este Gerpostar Plus Asevi Dezinfectant, care curăță și dezinfectează toate suprafețele lavabile, lăsând în urmă un parfum plăcut.

O casă curată înseamnă o calitate mai bună a aerului interior. Calitatea slabă a aerului din interior poate declanșa tulburări precum alergii și astm, dar și alte probleme de respirație. Cel mai adesea, aerul din locuințele noastre se degradează din cauza acumulării de praf, mucegai, umezeală sau păr de animale.

Aspirați de cel puțin două ori pe săptămână. Aspirarea periodică a tuturor încăperilor casei este o modalitate excelentă de a împiedica praful și murdăria să se acumuleze și să conducă la apariția alergiilor. Pentru cele mai bune rezultate, este indicat să folosiți un aspirator care este prevăzut cu filtre de aer cu particule de înaltă eficiență. După ce ați aspirați pardoselile și covoarele, schimbați capătul și continuați să aspirați canapeaua, fotoliile și orice altă tapițerie, unde praful tinde să se adune și să treacă neobservat.

Într-o casă curată, vă veți bucura de un somn mai odihnitor. Nu este nimic mai relaxant decât să vă retrageți într-un pat cu cearșafuri curate și să spuneți noapte bună unei case ordonate. Vom adormi mai repede și vom dormi mai bine atunci când știm că ne vom trezi într-o casă curată, aerisită și plăcut parfumată. Pentru spălarea eficientă a tuturor țesăturilor din dormitor, putem folosi Detergent Asevi Gel Activ, special formulat pentru toate tipurile de țesături și pentru rufe foarte murdare.

O casă curată este esențială pentru copii. Nu este bine pentru persoanele de toate vârstele să locuiască în praf, dezordine și murdărie, dar mai ales pentru copii. Copiii de vârstă mică, care de abia învață să meargă de-a bușilea, ridică orice lucru de pe podea și îl duc în gură. Nu trebuie să omitem nici faptul că cei mici sunt, de asemenea, sensibili la bacterii, umezeală și mucegai, factori care afectează sănătatea tuturor membrilor familiei. Cu alte cuvinte, dacă reușiți să vă mențineți casa curată și igienizată, veți reuși să vă mențineți și familia sănătoasă.

Reduceți alergiile. Pentru cei care suferă de alergii, piele sensibilă sau alte afecțiuni, cu atât mai importantă este curățarea periodică a casei. Praful și murdăria care se depun pe pardoseală, lenjerii și jaluzele irită sinusurile, așa că este esențial să curățăm periodic întreaga casă, inclusiv ventilele de aer condiționat.

În cele din urmă, o casă curată vă ajută să rămâneți organizat. Într-o casă ordonată, nu vă veți pierde lucrurile și nici nu veți uita unde anume ați pus un obiect pe care tocmai l-ați luat din dulap. Zi de zi, încercați să vă propuneți să puneți fiecare lucru din locul de unde l-ați luat. Doar așa, vă veți bucura de zile relaxante, de mai multă creativitate și claritate în gândire și de mai multă productivitate.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *