10 metode de curățare a locuinței cu lămâi, pe care suntem convinși că nu le știai!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ce știai despre forța curățătoare a sucului de lămâilor, în favoarea produselor obișnuite, realitate prin diferite procese chimie? Prea puține dintre gospodine știu că acest fruct poate poate fi folosit cu succes în înlocui o gamă întreagă de produse de curățare, care nu doar că sunt periculoase, ci sunt scumpe și ocupă destul de mult spațiu. Avem pentru tine 10 metode de curățare a locuinței cu niște simple lămâi, pe care suntem convinși că nu le știai! Măcar pe unele dintre ele.

lamai 1

Picture 1 of 5

  1. Deodorant pentru frigider. Pentru a obține unul, tăiați o lămâie în jumătate și puneți una din jumătăți pe raft, în figider, cu partea tăiată în sus. Atunci când curățați interiorul frigiderului, folosiți suc de lămâie, care va parfuma și va elimina toate mirosurile străine, îmbibate în plastic. În plus, lămâia va absorbi multe dintre impuritățile din acel loc, așa că mai bine să o înlocuiți la 2-3 zile.
  2. Curățarea cuptorului cu microunde. Pentru aceasta, taie o lămâie în jumătate, scurge-i sucul într-o farfurie adâncă și lasă acolo și jumătățile stoarse. În aceeași farfurie se va turna și o cană cu apă, după care, vasul va fi pus în cuptorul cu microunde și supus microundelor pentru 5 minute. În acest răstimp, vaporii din farfurie vor contrbui la înmuierea murdăriei depozitate pe pereții cuptorului, aceasta fiind ușor de curățat mai apoi. Trebuie doar să ștergi foarte bine cu o lavetă și gata, treaba cea mai grea a fost terminată.
  3. Curățarea răzătorii. După ce folosim răzătoarea pentru rasul brânzei, în special, ați observat că să nu putem curăța bine interiorul acesteia. Ne poate ajuta, în schimb, o lămâie. Fructul trebuie ras până când va curăța în totalitate interiorul răzătorii. Rămâne doar ca răzătoarea să fie bine clătită cu apă curată!
  4. Curăță perfect suporturile pentru tăiat alimentele. Pentru a reuși, trebuie să presori sare pe suprafața suportului, apoi să o freci bine cu o jumătate de lămâie. După această procedură, suportul va fi lăsat preț de câteva minute, după care trebuie clătit bine sub jetul de apă rece.
  5. Luptă contra depunerilor de calcar. Folosește un sfert pahar de suc de lămâie și trei sferturi dintr-un pahar de apă pentru a obține o soluție care, odată clocotită în fierbătorul electric, va curăța toate depunerile de calcar.
  6. Curăță suprafețele din sticlă. Pentru a obține o soluție eficientă, amestecă 3 linguri de suc de lămâie cu un pahar nu prea plin de apă. Vei obține o soluție perfectă pentru curățarea sticlei, și în plus, va mirosi și frumos.
  1. Curăță WC-ul. Pentru obținerea soluției, va trebui să storci sucul unei jumătăți de lămâie, pe care îl vei turna pe suprafața porțiunii de curățat. Suprafețele problematice vor fi curățate ușor cu jumătatea de lămâie și puțină sare.
  2. Curăță foarte bine teracota murdară. Pentru aceasta, folosește aceeași soluție pe care ți-am spus cum să o prepari pentru geamuri. Va lăsa suprafețele curate și parfumate.
  3. Curăță perfect suprafața robinetelor. E de ajuns să iei o jumătate de lămâie și să freci foarte bine suprafața metalică, până la strălucire. Așa că, de ce să folosești un produs chimic, când ai lămâia la îndemână?
  4. Curăță foarte bine suprafața grătarului ars și neutralizează orice fel de miros. Și cât ne-am chinuit înainte să îl curățăm așa cum trebuie, nu-i așa?

Sperăm că vei încerca măcar unele dintre soluțiile pe care ți le-am propus. Scrie-ne cum au funcționat!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *