Iată 5 trucuri pentru a scoate ușor petele de pe haine!

Nu știu dacă ai observat, dar petele pe haine apar în cele mai nepotrivite momente..înainte de un interviu important, înainte cu câteva ore de prinderea unui avion, în timpul unei petreceri, etc. Chiar dacă toți detergenții promit minuni, există anumite situații în care nu sunt extrem de eficienți și astfel ești în pericol să îți pierzi rochia sau fusta preferată pătată cu vin roșu, ruj sau fond de ten. Am pregătit pentru tine 5 trucuri care te vor ajuta să scapi în cel mai scurt timp de petele de pe haine!

  1. Oțetul

Oțetul este bun la curățarea petelor de grăsime, a petelor de calcar și de ce nu, a petelor de pe haine. Dacă te-ai lovit și cămașa ta albă s-a murdărit de sânge, poți apela la oțetul alb pentru a scăpa imediat de acea pată. Tot ce trebuie să faci este să torni oțet alb pe pată, să lași materialul așa timp de 5-10 minute și apoi să cureți cu o cârpă sau un prosop. Oțetul mai ajută și la scoaterea petelor de ceai sau cafea de pe haine, la scoaterea petelor de grăsime sau a petelor de transpirație.

  1. Spirtul (alcool sanitar)

Alcoolul sanitar te ajută la îndepărtarea petelor de iarbă sau de cerneală de pe haine. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 2 lingurițe de apă cu o linguriță de spirt și să freci pata cu acest amestec. Atenție însă la hainele colorate pentru că alcoolul sanitar poate decolora țesăturile în anumite situații. O altă recomandare este să nu folosești spirtul pentru petele de pe hainele din lână sau mătase pentru că riști să le deteriorezi.

  1. Zeama de lămâie

Lămâia este un ingredient care nu ar trebui să îți lipsească din bucătărie pentru că ea te poate ajuta să scapi de orice pată de pe hainele albe. Ai nevoie de zeama de la jumătate de lămâie pe care să o aplici direct pe pată, freci puțin zona și să o lași apoi la uscat. Vei vedea că pata dispare ca prin minune. Zeama de lămâie ajută și la înlăturarea petelor de transpirație sau a acelor pete gălbui care apar în zona subrațului la anumite articole vestimentare.

  1. Pudra de talc

Dacă ai un bebeluș, atunci nu ezita să apelezi la pudra lui de talc pentru a scoate anumite pete de pe haine cum ar fi petele de grăsime sau petele de sânge. Hainele pătate cu grăsime nu ies foarte ușor la spălat, însă folosirea unei pudre de talc în această situație va duce la absorbirea grăsimii și la înlăturarea petei.

  1. Soluția pentru îndepărtat pete Asevi

Produsul minune atunci când vine vorba de scoaterea petelor de pe haine este soluția de îndepărtat pete de la Asevi. Tot ce trebuie să faci este să aplici această soluție direct pe pată cu 5-10 minute de spălare și vei vedea că hainele tale vor fi ca noi! Dacă în cazul remediilor naturiste de mai sus exista riscul ca hainele colorate să se decoloreze la contactul cu anumite substanțe, în cazul soluției Asevi poți sta fără nicio grijă pentru că nu atacă țesăturile. Mai mult decât atât, acest produs din gama Asevi poate fi folosit și pe haine delicate din lână sau mătase, curățând în profunzime petele.

În concluzie, data viitoare când îți pătezi cămașa sau puloverul preferat de vin roșu, fond de ten, mâncare sau grăsime, dă fuga la cămară, ia soluția pentru îndepărtat pete de la Asevi, pulverizează direct pe pată, așteaptă câteva minute și apoi bagă hainele la spălat. Vei vedea că la sfârșit hainele tale vor fi mult mai curate și vor avea și un parfum delicat.

Lasă un Comentariu...

*