Mașinile de spălat pardoseala, soluția pentru o curățenie eficientă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

De multe ori, la vizitele prin hypermarket-uri ați observat angajați care curățau de zor pardoseala cu ajutorul unor mașini de pălat speciale. Într-adevăr, aceste echipamente se dovedesc de un real ajutor atunci când vine vorba de spălatul pardoselilor unor spații de mari dimensiuni, acolo unde, cu clasica mătură și banalul mop curățenia ar dura prea mult, ca să nu mai vorbim de cât timp ar fi nevoie și pentru uscarea podelelor. Specialiștii în domeniu susțin că mașinile de spălat pardoseala sunt folosite nu doar pentru comoditatea cu care îți speli gresia sau parchetul, dar și pentru igienizarea spațiului. Fără îndoială că ți-ai fi dorit așa ceva și acasă, dar aici spațiul este mult mai mic decât într-un hypermarket, de exemplu, așa că ai oftat și ai trecut la curățenia prin mijloacele clasice. Cu toate acestea, pe piață au început să apară și unele mașini de spălat pardoseala de dimensiuni considerabil reduse, și care pot fi folosite cu succes chiar în propria locuință.

Masina de spalat pardoseli

Dacă ai un copil mic care scapă ceva pe jos sau se joacă prin casă, sau dacă ești printre cei care au un animăluț de companie, atunci nu mai este nevoie să îți reamintim că trebuie să ai pardoseala mereu igienizată. Cei mai mulți microbi se regăsesc în pardoseală, iar dacă micuțul tău petrece mult timp pe jos, explorând sertarele sau exersând mersul de-a bușilea, atunci ai nevoie de o mașină de spălat pardoseala pentru locuință.

Aparatul perfect pentru curățenia casei

În zilele noastre, cele mai multe locuințe sunt prevăzute, pentru a spori gradul de confort, cu pardoseli din gresie și parchet, pe alocuri și mochete. Atunci când timpul este exact ceea ce=ți lipsește, este mai mult decât frustrant să pierzi vremea cu mătura și mopul în mână când poți face cu totul altceva. Ca să nu mai zicem că este și destul de obositor, mai ales dacă în casă sunt și copii mici – destul de certați cu expresia ”păstrați curățenia”, sau dacă animășuțul tău de companie și-a lăsat urmele de lăbuțe de pardoseala pe care tocmai ce ai terminat să o cureți. Salvarea ta bine atunci de mașinile de spălat pardoseala pentru locuințe, pe care le găsești în magazinele sau site-urile de specialitate. Dacă nu știi ce să alegi, nu ezita și ceri sfatul consultanților, care îți vor oferi toate informațiile de care ai nevoie. 

Pentru profesioniști

În cazul spațiilor mari, o mașină mică de spălat pardoseala nu este ceea ce ai nevoie, așa că avem pentru tine, în rândurile de mai jos, câte sugestii de astfel de echipamente, care te vor scuti de mult efort inutil.

TASKI swingo 755

Potrivit producătorilor, acest echipament pentru curățenie este o mașină automată cu alimentare la rețea pentru spălat și uscat pardoseli cu alimentare la rețea. Sistemul de axe dual asigură o manipulare ușoară și o excelentă manevrabilitate în spațiile înguste cât și o transportare ușoară. Principalele caracteristici ale acesteia sunt: agilitate şi performanţă ridicate, rezultate de curăţare şi uscare excelente, rezistenţă, simplitate şi întreţinere uşoară și este combinația perfectă de agilitate şi performanţe ridicate. De asemenea, rezervorul cu un volum de 40 litri reduce numărul de opriri necesare pentru reumplere, eliminând pierderile de timp atunci când efectuaţi operaţiunile de curăţare.

Potrivit mertecom.ro, această mașină de spălat pardosela are ”rezultate de curăţare şi uscare excelente. Periile brevetate ale maşinii urmăresc profilul pardoselii şi asigură o presiune uniformă de-a lungul întregului front de lucru, oferind rezultate ideale de îndepărtare a murdăriei. Noua racletă brevetată în formă de V permite o colectare optimă a apei de pe pardoseli. Datorită eficienţei dovedite a conceptului cu trei roţi, nu mai este necesară reglarea racletei. Utilizarea materialelor ce încorporează o tehnologie ridicată şi a componentelor cu durată de viaţă lungă permit creşterea perioadei de funcţionare şi reducerea costurilor cu reparaţiile maşinii. Toate componentele care necesită întreţinere frecventă sunt marcate cu galben şi se pot demonta cu uşurinţă, fără a utiliza scule. Tabloul de bord este explicit şi afişează toate informaţiile relevante. Aceste caracteristici asigură o utilizare fără probleme, cu o instruire minimă”.

Este unul dintre cele mai bune produse de acest gen de pe piață, așa că nu veți regret dacă o veți achiziționa.

Scrubmaster E/B10

Mașinile Scrubmaster E10 şi  B10, recomandate de cei de la sala-group.ro sunt caracterizate ca fiind ”compacte, robuste şi uşor de transportat; ideale pentru curăţenia meticuloasă a unor aplicaţii mici cu multe obstacole. Cele 2 perii cilindrice contrarotative şi cele 2 ştergătoare de podea, poziţionate înaintea şi în spatele capătului spălător, asigură o spălare minuţioasă şi o aspirare perfectă până la marginea peretelui, atât lateral, cât şi în abordările frontale, evitând să fie nevoie de o nouă intervenţie în aceleaşi locuri. Sunt deosebit de indicate pentru curăţenia unor pavimente structurate sau cu pierderi mari. Pentru schimburi lungi de lucru, versiunea cu baterie poate fi dotată cu mai multe pachete de baterii şi încărcătoare de baterie pentru a-i spori autonomia”.

Karcher, un nume, o garanție

Atunci când vine vorba despre echipamente de curățenie, dacă spuneți Karcher, deja în mine aveți clară definiția calității. Produsele acestora sunt recunoscute prin proprietățile lor, combinate cu durata mare de funcționare, iar calitatea acestora nu poate fi descrisă decât printr-un singur cuvânt: inreproșabilă. Nu este de mirare deci că mașinile de spălat pardoseala de la Karcher sunt, credem noi, poate cele mai bune echipamente pentru curățenie. Alegând un astfel de produs, veți avea parte de ”mobilitate crescută prin folosirea acumulatorilor și încărcătorului situat la bordul echipamentului Karcher. De asemenea, prin alegerea alimentării cu curent electric echipamentul Karcher poate fi folsit în reprize lungi de curățenie; periile disc asigură curățarea în profunzime a tuturor suprafețelor plate fără rosturi în timp ce periile rolă curăță în detaliu toate suprfațele poroase.

Prin diferitele mărimi ale rezervoarelor și ale periilor de frecat, mașinile de spălat pardoseala Karcher acoperă fără probleme suprafețe cuprinse între 200 m2 și 20.000 m2. Karcher garantează aprovizionarea cu piese de schimb pe o perioadă de până la 10 ani după încheierea producției unui model. Veți avea parte de curățarea temeinică a tuturor suprafețelor plate și rezistente la apă. Fie că este vorba despre greseie, beton elicopterizat, suprafețe acoperite cu vopsele sau tarquet mașinile de frecat-spălat-aspirat Karcher acoperă într-un singur pas asigurând o curățenie temeinică”.

Potrivit producătorilor, mașinile de spălat pardoseala Karcher oferă economie și randament în curățenie în domeniul hotelier, magazine și hipermarketuri, spații de depozitare și producție sau în industria auto.

Tennant T1B

Nu puteam să vorbim despre mașinile de spălat pardoseala fără a aminti măcar un aparat care poate fi folosit cu succes chiar și în locuința personală. Este vorba despre Tennant T1B cu 38 cm lăţime de lucru, și care se dorește a fi soluţia ideală pentru curăţarea de suprafeţe mici, unde până acum s-a ales soluţia de spălare manuală cu mop. Cei de la igienaphs.ro susțin că ”echipamentul este disponibil in varianta cu baterie convenţională (autonomie 50 min) şi în premieră, în varianta cu baterie Li-ion (autonomie 1 oră). Este singurul echipament din industrie care poate fi dotat cu baterii Li-on care au o durată de viaţă de 3000 cicluri de încărcare. Încărcarea se realizează în 3 ore, astfel aveţi echipamentul virtual oricând la dispoziţie, fiind soluţia perfectă pentru spaţii aglomerate şi unde există curăţare frecventă. Este o maşină uşor de manevrat, cu aspirare foartă bună şi o excelentă eficienţă de spălare datorită periei cilindrice. Rezervoarele sunt uşor de manevrat şi de curăţat, având capacitate de 12-17 litri. Este singura maşina din gamă care curăţă deplasându-se atât în faţă cât şi în spate”.

Concluzii

Așadar, o mașină de spălat pardoseala vă vine de mare ajutor atunci când doriți curățarea și igienizarea spațiului. Ce-i drept, nu este o investiție chiar ieftină, dar avantajele folosirii acesteia depășesc cu mult eventualele mici dezavantaje. Trebuie doar să consultați oferta magazinelor sau cea de pe site-urile de profil și să alegeți acel echipament care să se preteze cel mai bine nevoilor dumneavoastră, care să și curețe, dar să și dezinfecteze în același timp. Și, din fericire pentru utilizatorii casnici mereu în lipsă de timp, producătorii acestor echipamente s-au gândit și la unele variante menite să le vină și acestora în ajutor. Cel mai probabil, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat, acestea se vor găsi în aproape orice locuință. Alegeți de fiecare dată un produs de la un brand bun, și nu uitați să dați și atenția cuvenită tuturor detaliilor sau accesoriilor produsului, pentru că acestea sunt un indiciu bun referitor la faptul cât de util vă va fi echipamentul de curățenie ales.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *