Odorizantul, soluția pentru o baie înmiresmată

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cu toții ne dorim o casă care să miroasă plăcut, a curat și de ce nu, să se simtă și un ușor iz proaspăt, ce te duce cu gândul la primăvară sau la o binemeritată vacanță.Cea mai la îndemână metodă prin care putem face ca locuința să miroasă frumos este o curățenie bună urmată de câteva pufuri din partea odorizantului de cameră. Dar, ce ne facem în camera de baie unde, hai să reuncoaștem, mirosurile nu sunt chiar dintre cele mai plăcute. Pot fi folosite odorizantele și în această încăpere? Răspunsul specialiștilor este că da, mai ales că multe dintre acestea sunt considerate produse igienice datorită faptului că prin curățarea mirosurilor neplăcute implică și un proces de eliminare a bacteriilor și microbilor din aer.

Odorizant de baie

 

Odorizante din comerț

Pe rafturile marilor magazine se găsesc o mulțime de odorizante, unele dintre ele special concepute pentru a putea fi folosite cu success și în camera de baie. Și, trebuie să recunoaștem, fie că ne referim la baia personal, fie la cea de la serviciu, un astfel de dispozitiv parcă ne schimbă dispoziția o dată ce pătrundem în acest spațiu. Aceste odorizante au arome dintre cele mai diverse, menite să satisfacă și cele mai pretențioase… nasuri, așa că sigur și dumneavoastră veți găsi ușor unul care să vă fie pe plac.

Cu toate acestea, medicii atrag atenția utilizatorilor că este nevoie de prudență în folosirea lor, deoarece pot provoca unele alergii sau ceva probleme respiratorii. Multe dintre ingredientele care intră în alcătuirea acestora sunt de natură chimică, așa că nu este de mirare că pot provoca problemele despre care v-am vorbit mai sus.

Tot la capitolul dezavantaje ale odorizantelor pentru baie aflate pe rafturile magazinelor menționăm și… prețul. Mulți dintre cei care și-ar dori un astfel de odorizant pentru camera de baie au fost descurajați de prețul acestora, pe care l-au socotit destul de ridicat pentru cele oferite.

Și atunci, care este soluția?

Simplu: odorizantele de baie naturale, pe care le puteți face chiar singuri, acasă. Acestea au avantajul că sunt prietenoase cu mediul înconjurător, nu afectează starea de sănătate a utilizatorilor sau a celor din jur, ca să nu mai vorbim și de faptul că sunt mult mai ieftine decât cele de pe rafturile marilor magazine.

Prepară-ți singură odorizantul pentru camera de baie

În ceea ce privește camera de baie, odorizantul pentru aceasta trebuie să fie un pic mai diferit față de cel obișnuit. Aici mirosurile sunt ceva mai altfel, iar de izul neplăcut din cameră mai sunt responsabile, de multe ori, și țevile vechi. Oricât de multă curățenie ați face, mirosul neplăcut pare că nu se dă dus cu nimic. De aceea, avem o soluție pentru dumneavoastră: preparați-vă singuri odorizantul pentru camera de baie! Nu vă faceți griji, avem și câteva rețete care să vă vină în ajutor. Nu vă faceți griji, ingredientele sunt ieftine și, de regulă, se găsesc cam în orice casă.

Scăpați de mirosul neplăcut al țevilor care au devenit un adevărat focar de bacterii. Cu timpul veți observa că acest miros este greu de eliminat, așa că nu este de mirare că v-ați gândit să apelați la odorizante pentru a elimina mirosul. Dacă v-ați hotărât totuși că odorizantul natural pentru camera de baie este ceea ce vă doriți, aveți grijă să cumpărați câteva uleiuri esențiale. Pe lângă faptul că acestea au un miros plăcut, care persist timp îndelungat și, mai ales, vă scapă de mirosurile neplăcute din baie, se pare că mai au și o proprietate care va fi pe placul gospodinelor mereu preocupate de starea de sănătate a membrilor familiei: au proprietăți antibacteriene și se luptă cu microorganismele atunci când sunt aplicate pe o suprafață.

Odorizant natural cu uleiuri esențiale

Una dintre cele mai simple rețete de odorizant natural pentru camera de baie poate fi făcută doar apelând la câteva uleiuri esențiale și la apă. Astfel, ai nevoie de 10 picături de ulei esențial de lemongrass; 10 picături de ulei esențial de grepfruit; 10 picături de ulei esențial de bergamotă; 250 ml apă; o sticluță cu pulverizator. Pentru a prepara osorizantul, nu trebuie decât să amesteci toate uleiurile esențiale într-un recipient, după care adaugă apa, amestecând din nou. După ce amestecul s-a omogenizat, toarnă compoziția în sticluța cu pulverizator, apoi aplică odorizantul natural pe suprafețele din baie și în vasul de toaletă, după fiecare folosire. Mirosul va fi unul foarte plăcut, iar camera de baie parcă a devenit dintr-o dată mai luminoasă!

Odorizant natural cu oțet alb

Fără îndoială că ai mai auzit de proprietățile miraculoase ale oțetului atunci când vine vorba despre procesul de curățenie. Pe unele mai mult ca sigur că le-ai încercat și tu și ai observant că rezultatele înregistrate au fost dintre cele mai bune. Dar ce ai zice dacă ți-am spune că oțetul este unul dintre ingredientele naturale care pot fi folosite cu succes în curățarea casei, dar și ca deodorant, deoarece neutralizează mirosurile neplăcute. Ai zice că probabil exagerăm, că este imposibil, deoarece știm cu toții că oțetul are un miros specific, ușor de recunoscut, și care cu greu ar putea fi folosit drept odorizant de cameră. Ei bine, ate asigurăm că adevărul este de partea noastră. Folosit în camera de baie, oțetul are proprietatea de dezinfecta suprafețele pe care este aplicat, așa că îl puteți folosi doar și pentru a curăța diferite suprafețe. Dar iată rețeta de odorizant de cameră pe bază de oțet. Ai nevoie doar de 750 ml oțet alb; 250 ml apă; o sticlă cu pulverizator.

Nu credem că există ceva mai simplu de atât, nu-i așa?

Pentru a prepara, nu trebuie decât să amesteci toate ingredientele într-un recipient, după care le adaugi în sticla cu pulverizator. Folosește soluția astfel rezultată pentru a o aplica în interiorul vasului de toaletă, spălând bine cu o perie sau cu un burete. Acest amestec este foarte bun pentru a scăpa de mirosurile neplăcute. Pentru un miros și mai plăcut, profită de rețeta anterioară și folosește mai întâi amestecul cu oțet pentru dezinfectare și apoi cel cu uleiuri esențiale, dacă îți dorești un iz înmiresmat în camera de baie.

Odorizant natural cu lămâie

Un studio de piață în rândul oamenilor obișnuiți a demonstrat că mirosul de lămâie este cel mai adesea asociat cu curățenia. Și nici nu este de mirare, mai ales că lămâile sunt bogate în uleiuri naturale și acid citric, care elimină rapid mirosurile neplăcute. Așa că profitați de aceste proprietăți ale lămâilor pentru a vă crea propriul odorizant de baie, pentru că veți vedea, prepararea lui este mai mult decât simplă. Veți avea nevoie de cojile de la 5 lămâi proaspete; sucul de la o lămâie; 250 ml apă.  Puneți cojile și zeama de lămâie în apă, fierbe amestecul aproximativ 5 minute, apoi așezați ibricul pe un postament în baie, pentru ca vaporii sa curețe aerul și să producă un miros plăcut. Baia va mirosi proaspăt și ”a curat”

Odorizant natural cu esență de vanilie

Mirosul de vanilie este asociat de obicei cu bucătăria și gustul unic al dulciurilor făcute în casă. Cu toate acestea, vanilia este și una dintre cele mai bune soluții dacă vrei să scapi de izurile neplăcute din baie. Pentru a prepara odoriznatul pentru camera de baie ai nevoie doar de o lingură de esență de vanilie (10 ml) și câteva bețe de scorțișoară. Nu va fi nevoie să prepare termic nimic, doar vei pune esența de vanilie și bețele de scorțișoară pe o farfurie și apoi așeaz-o într-un colț al băii. Înnoiește odorizantul o dată la câteva zile, pentru a menține proaspătă aroma plăcută.

Odorizant natural din 4 ingrediente

În rândurile de mai jos, avem pentru tine o rețetă de odorizant natural pentru camera de baie care, în plus, mai are și avantajul că poate fi folosit și pe post de soluție de curățat chiuveta, capacul de toaletă sau chiar și a căzii.

Vei avea nevoie de 150 g de bicarbonat de sodiu; 50 ml de suc de lămîie proaspăt; o lingură de peroxid de hidrogen; o jumătate de lingură de oțet de mere.

Pentru a-l prepara, mai întâi se toarnă bicarbonatul de sodiu într-un bol de sticlă, apoi se adaugă și sucul de lămâie. Nu te speria, va avea loc o reacție chimică nepericuloasă, și se va produce puțină spumă. Nu-ți face griji, nu este roxică. Separat, într-un recipient, se combină peroxidul de hidrogen și oțetul până la omogenizare completă. Combină apoi cele două amestecuri, și după ce mixul obținut astfel capătă un aspect mai dens, poate fi împărțit în porții mai mici și folosit pentru curățarea toaletei sau aerisirea camerei de baie. Reține doar că biluțele de odorizant astfel formate trebuie uscate cel puțin 4 ore, preferabil pe timp de noapte. Acestea vor putea fi folosite și drept soluție pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute din baie și a umezelii; metodă de previnire și combatere a mucegaiului; substanță pentru curățarea căzii, gresiei, pereților, toaletei, chiuvetei și chiar și a mașinii de spălat, dacă s-a depus mizerie pe suprafața ei.

După cum vezi, este foarte simplu să îți faci un odorizant de baie natural, care costă mult mai puțin decât orice produs din comerț. Cu toate acestea, nu uita, indifferent de tipul de odorizant de baie pe care îl vei folosi, natural sau din comerț, că trebuie obligatoriu să faci curățenie măcar o dată pe săptămână, pentru a dezinfecta cât mai bine locul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *