Soluţii de curăţat geamuri făcute acasă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Motivul pentru care cât mai multe gospodine folosesc pentru curăţenie produse făcute în casă, evitându-le pe cât posibil pe cele din comerţ este că acestea sunt mult mai sănătoase, foarte accesibile şi ieftine.Mediul în care traim este plin de toxine, iar principalii inamici  ai sănătăţii noatre sunt soluţiile pe care le folosim la curăţenie. Aşadar, muncim o zi întreagă pentru a face curat ca la sfârşitul zilei să  realizezi  că totul devine ul mediu nesănătos din cauza chimicalelor din soluţiile de curaţare.

Solutie de curatat geamuri facuta acasa

 

Este important să vă faceţi propriile produse de curăţat acasă, pentru ca tu şi familia ta să trăiţi într-un mediu curat şi sănătos. Pe langă mediul sănătos în care o să traiţi dacă folosiţi produse de curăţare făcute în casă, o să economisiţi şi o grămadă de bani.

Trebuie să ştiţi faptul că produsele chimice nu vă fac deloc bine, există multe dovezi ca sunt extrem de nesănătoase, deci este important să le elimini din casa ta.

Toxinele nu intră în organism doar prin mancare ci şi prin piele, de aceea produsele de curăţenie trebuie să fie cât mai naturale.

Una dintre problemele des întâlnite în curăţenia zilnică este curăţatul geamurilor şi al oglinzilor.

Iată câteva reţete simpli pentru prepararea unor soluţii eficiente chiar la tine acasă :

Ingrediente :

5 linguri de oţet

3 cani cu apă

Aceste două ingrediente se toarnă într-un recipient cu pulverizator şi se amestecă. Se stopeşte geamul sau oglinda şi apoi se curăţă cu un ziar, hârtie sau o cârpă din bumbac.

2. Ingrediente

1 Pahar cu vodka

1 Pahar cu apă

Adaugaţi şi o picătura de ulei frumos mirositor, asta doar în cazul în care mirosul de vodkă vă deranjează.

Se adaugă toate într-o sticlă pentru curăţat cu pulverizator, se amestecă şi se pulverizează pe suprafaţa murdară.

3. Soluţia numarul trei este una care pentru a fi făcută ai nevoie doar de ingrediente din bucătărie.

Ingrediente :

250 ml apa

zeamă de la o lămâie

2 linguri bicarbonat de sodiu

3 linguri oţet de mere

Pentru prepararea acestora trebuie să combini toate ingredietele într-un vas de dimensiuni medii, se amestecă bine, apoi este adăugată compoziţia într-o sticlă cu pulverizator. Amestecul se lasă câteva ore la frigider pentru o mai buna eficieţă. Apoi se aplică pe suprafeţele ce trebuie curăţate.

Despre soluţiile facute în casă pentru curăţarea sticlei şi a geamurilor.

Pentru a optimiza cea mai bună soluţie pentru curăţarea sticlei ai nevoie să ţii cont niste aspecte şi să stii utilitatea ficărui ingredient natural din casa ta, doar aşa treaba va ieşi bine iar tu afli lucruri noi.

Pentru curăţarea sticlei, fiind un material destul de pretenţios apa, oţetul, bicarbonatul de sodiu, ceaiul, lămâia, alcoolul, si amoniacul sunt principalele alternative pentru soluţiile de curăţare a geamurilor şi oglinzilor.

Lămâia poate fi un înlocuitor al soluţiei de curaţare a sticlei, are cam aceleaşi proprietăţi ca ale oţetului. Ea ajută la îndepărtarea petelor de grăsime de pe suprafeţele din sticlă, deoarece proprietăţile acesteia sunt considerate un degresant destul de bun şi eficient.

Un alt produs din casă care înlocuieşte cu succes produsele din comerţ pentru curăţarea sticlei este oţetul.

Oţetul combinat cu apă sau cu sare are rezultate neaşteptate. Sticla de sticlă, biberoanele copilului făcute din sticlă, cănile pătate de cafea sau de ceai, acestea pot fi foarte uşor curăţate cu oţet.

Nu doar că este extrem de sănătoasă aceasta variată, dar este şi foarte ieftină.

Biberonul copilului este un recipient care trebuie ferit în permanenţă de germeni şi microbi, aşa că, pentru a-l curăţa trebuie să te foloseşti de soluţii cât mai naturale. Oţetul distilat, combinat cu apă fierbinte te scapă imediat de murdaria din interiorul biberonului.

Când te uiţi la uşile duşului cât sunt de mari, şi dacă le ştergi cu un produs toxic ar exita în casă o mare de chimicale, află că doar cu o cană de oţet combinat cu apă, va face ca toată acestă probleme să dispară.

Apa, banala apă îţi poate fi de ajutor mai mult decât crezi. Folosind un ziar îmbibat bine în apă, apoi stors, stergi cât de bine poţi sticla după care iei un ziar uscat pentru a se curăţa complet. Şi uite aşa obţii niste geamuri si oglinzi perfect curate.

Cănile pătate de ceai erau mereu o problemă? Ei află că ceaiul este un bun agent pentru curăţarea sticlei. Culmea, cel ce patează şi curăţă.

Pune într-un recipient un litru de apa şi 6 plicuri cu ceai, lasă să se facă infuzie apoi toarnă toată compoziţia într-o sticlă cu pulverizator şi foloseşte-o pentru a curăţa suprafeţele.

Bicarbonatul de sodiu curăţă petele de pe suprafeţele din firbă de sticlă.

Amoniacul în combinaţie cu apa şi oţetul poate readuce strălucirea unei sticle care şi-a pierdut transparenţa. Noroiul sau praful de pe sticla de exterior, gemuri, oglinz, etc, poate fi curăţat rapid cu amoniac, alcool şi apă.

Când foloseşti amoniacul este bine să citeşte pe spatele recipientului în care este pus, deoarece este o soluţie acidă care poate crea anumite probleme.

Alcoolul este unul dintre cele mai bune soluţii pe care le găseşti în casă pentru curăţarea suprafeţelor din sticlă, majoritatea produselor de curăţare din comerţ au alcool în compoziţie.

Combinaţia de alcool izoprenic şi apă dă o soluţie foarte bună pentru curăţarea sticlei. De reţinut este faptul că alcoolul se evaporă foarte repede, deci trebuie folosit imediat, dar avatajul este ca nu lasă dâre şi se usucă imediat.

Când vine primăvara, vreau să arunc ferestrele și să las aerul proaspăt. Dar, uneori, lăsând aerul proaspăt, să lăsăm tot murdăria și murdăria care se construiesc în lunile de iarnă chiar în casă. Împiedicați acest lucru prin utilizarea ferestrelor noastre de curățare cu 8 pași.

Acești pași vă vor transforma ferestrele murdare  în ferestre perfect curate care sunt gata pentru primăvară.

Idei ingenioase pentru curăţarea geamurilor, sigur nu te aşteptai la ele.

1.  Pentru o curăţare pe termen lung foloseşte AMONIACUL

Ca ferestrele tale să rămână curate cât mai mult timp, există un truc simplu. O combinaţie între detergentul de vase şi amoniacul este una dintre cele mai simple şi bune metode. Acestea combinate ajută la protecţia geamului.

Se adaugă un  litru de apă la un pahar de amoniac şi unul de lichid de vase.

Se amestecă foarte bine soluţia pe care este de preferar să o pui într-o sticlă cu pulverizator. Stropeşti pe geam după care cu o cârpă fără aţe şi care trebuie neapărat să fie urscată, stergi.

Este important ca materialul din care este făcută cârpa cu care ştergi să fie unul care nu lasă dâre sau mici scame.

2. Pentru urmele umane lăsate de mâini – SPIRT

Spirtul este perfect pentru înlăturarea urmelor de degete. Pentru a obţine soluţia de curăţat trebuie să dizolvi spirtul în apă şi să adaugi câteva picături de ulei esenţial cu miros de lavanda sau flori de primăvară pentru a elimina mirosul de alcool, şi pentru a lăsa un parful plăcut.

Nu este nevoie să clăteşti geamul după ce acesta a fost sters cu spirt.

3. Pentru petele dificile – CARTOFUL

Cartoful este aliatul perfect în cazul petelor vizibile şi vechi. Cu siguranţă te gândeşti cum ajută un cartof la curăţarea acestora. Află că el chiar ajută şi te va scapa imediat de petele profunde. Tot ce trebuie să faci este să tai un cartof crud, felii, cu aceasta freci bine pata şi aştepţi ceva minute să se usuce. Apoi cu cu soluţia facută din spirt, apă şi ulei esenţial stropiţi pentru a limpezi geamul.

4. Pentru petele dure – OŢET ALB

Oţetul alb te va ajuta la înlăturarea petelor de calcar de pe  ferstrele care sunt situaie în zonele din bucătărie sau baie, aproape de robineţi. Calcarul din apă nu este mereu o problmă pentru geamuri, doar în puţine situaţii, însă te va ajuta să şi să previi această problemă. Tot ce trebuie să faci este să diluezi oţet cu apă, apoi pui lichidul într-o sticlă cu pulverizator. Adaugi pe geam după care ştergi cu o cârpă, ziar sau hartie specială pentru sters suprafeţe din sticlă.

5. Pentru aspectul mat sau sticlă translucidă – SARE

Geamurile care stau mreu în aburi, în umiditate riscă să capete un aspect mat. Cele care sunt pe afară sunt şi mai mult predispuse la această problemă din cauza prafului şi picăturilor de ploaie. Pentru aceste pete există o soluţie simplă si la îndemână, sarea de bucătărie grunjoasă.

Foarte simplu şi accesibil, faci o pastă de sare dizolvată în oţet alb şi aplici pe geamuri stergând uşor cu un burete.

6. Busuiocul alungă insectele

Uleiurile esenţiale nu sunt bune doar pentru ca dau un miros plăcut camerei tale ci şi alungă dăunătorii.

Pentru a ţine departe de geamurile tale proaspăt curate, muştele, ţanţarii sau alte insecte, care o dată aşezate pe suprafeţe vor lăsa murdărie, poţi folosi uleiul esenţial cu miros de busuioc.

În combinaţie cu oţetul alb care îţi curăţă geamul, busuiocul va proteja pe termen lung geamul tau de vietăţile nedorite.

7. Bicarbonatul înlătură petele de vopsea

Dacă stai la casă şi nu ai geamuri cu ramă din plastic ştii clar că acestea trebuie vopsite, deoarece în timp se degradează. Dacă ai facut greşeala să vopseşti rama fără să scoţi geamul, trebuie să ştii că inevitabil vei dai şi pe acestea.

Vopseaua pe geamuri poate fi o problemă din cauza faptului că este greu de scos, şi nu te sfătuiesc să foloseşti un cuţit sau ceva ce ar zgâria geamul.

Bicarbonatul este o alternativă eficientă şi foarte uşor de găsit. Combinat cu apă acesta va dizolva complet petele de vopsea. Tot ce trebuie să faci este să pui soluţia pe o cârpă şi să freci petele până se ia vopseaua nedorită.

 Geamurile nu se vor aburi daca vor fi curăţate cu un amestec de glicerină şi alcool.

Aplică solutia pe geamuri, cu un pulverizator apoi şterge cu o cârpă moale.

Este indicat ca geamurile să fie spălate într-o zi în care nu este foarte mult soare. Acesta ar usca imediat lichidele de care te foloseşti pentru a curăţa suprafeţele şi vor fi urme neplăcute pe geamuri. Asta înseamnă un efort în plus la curăţare.

Lasă soarele să-ţi lumineze casa printr-un geam curat!

Spor la treaba!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *