Trucuri pentru o pardoseala impecabilă

Pardoseala este probabil cel mai murdar spațiu din casă, mai ales dacă vorbim de zonele cu trafic intens precum livingul, baia sau bucătăria. Tocmai de aceea, dacă vrei să te asiguri că pardoseala ta va arăta bine tot timpul, trebuie să o cureți periodic. În același timp, dacă cureți pardoseala periodic, îi vei asigura și o durată mai mare de viață.

Dacă vrei curăța periodic pardoseala și dacă o vei îngriji corespunzător, vei vedea că la sfârșitul săptămânii nu îți vei mai petreci atât de mult timp încercând să scapi de petele de murdărie sau de grăsime din bucătărie. Dacă vorbim în mod special de pardoseala din bucătărie, atunci ștergerea imediată a oricărei urme de ulei sau grăsime este obligatorie deoarece cu timpul, acestea pot deteriora gresia, mai ales dacă ea nu este curățată corespunzător. În ceea ce privește celelalte suprafețe din living sau hol, se spune că aproximativ 80% din murdăria care se strânge este adusă din exterior. Astfel, dacă vrei să te bucuri de o pardoseală impecabilă în hol, care să își păstreze strălucirea, ar fi bine să optezi pentru un covoraș la intrare, ca o modalitate de îngrijire preventivă.

Îngrijirea și curățarea periodică a pardoselelor se face de obicei cu ajutorul cârpelor moi sau al mopurilor, care pot fi de 2 feluri: mopuri uscate, care asigură strângerea prafului și a murdăriei superficiale și mopurile umede care ajută la curățarea în profunzime a pardoselii. Aceste instrumente de curățare a pardoselii nu trebuie să îți lipsească din casă, alături de soluțiile de curățare.

Există câteva trucuri pe care le poți aplica pentru a avea o pardoseală impecabilă, în funcție de tipul ei. Iată care sunt acestea:

  • Curăță parchetul din bambus cu un mop și apă călduță în care ai pus câteva picături de detergent de vase și amoniac. Clătește apoi cu apă curată și lustruiește-l cu o cârpă uscată.
  • Parchetul stratificat poate fi curățat cu un mop umed și apoi șters cu o cârpă uscată. În cazul unei astfel de pardoseli, este de preferat să se evite produsele de curățat prea puternice, abrazive pentru că îl pot deteriora foarte ușor.
  • Parchetul din lemn masiv poate fi curățat cu ajutorul unui mop de microfibră, umezit foarte puțin. În cazul parchetului din lemn masiv nu se recomandă spălarea cu un mop foarte ud deoarece poate deteriora lemnul și îi poate lua din strălucire.
  • Gresia poate fi curățată cu apă călduță sau cu un mop cu microfibră, dar niciodată cu produse acide pentru că o poate deteriora.

Bineînțeles, trucurile de mai sus sunt folositoare atunci când în casă nu ai produsele de curățat potrivite. Cea mai bună opțiune atunci când vine vorba de o pardoseală impecabilă este reprezentată de soluțiile de curățare, iar eu optez întotdeauna pentru produsele din gama Asevi: detergentul de lemn-parchet și Asevi Mio, produsul de curățat pardoselile reci. Detergentul pentru lemn-parchet Asevi curăță în profunzime, nu lasă urme și păstrează un strat protector pe suprafața curată. Acest detergent este recomandat chiar și pentru întreținerea ușilor din lemn sau chiar a dulapurilor. Soluția Asevi Mio cu parfum floral este potrivit pentru pardoselile reci precum gresia, faianța sau mozaicul, curățându-le și dezinfectându-le în profunzime. În concluzie, dacă vrei pardoseli impecabile, alege produsele de curățare potrivite!

 

 

One Response to “Trucuri pentru o pardoseala impecabilă”

Read below or add a comment...

  1. tinela Toma says:

    Sincer,nu am mai auzit de gama aceasta incredibila Asevi……dar dupa cele citite voi fi axata doar pe acest produs minunat cu o gama atat de larga,wooow…….

Lasă un Comentariu...

*